Slim ondernemen leidt tot grootse groei

Onze focus

De focus van de MKB Krachtcentrale

Het Slimste netwerk van Nederland voeden

In ons netwerk verkiezen we ieder jaar de Slimste bedrijven van Nederland. Deze heldhaftige bedrijven verbinden we aan elkaar, aan andere ondernemers en aan de overheid. We ondersteunen ze in hun zichtbaarheid opdat anderen van hen kunnen leren. Met elkaar vormen we een platform dat slimmer ondernemen stimuleert in Nederland en omstreken.

“Mark Vletter, Voys Telecom: “wij waren behoorlijk alleen in onze manier van werken. Met het winnen van deze titel zijn we opgenomen in een netwerk van gekkies die met elkaar besloten hebben dat gek het nieuwe normaal is. En nu dat we bekend staan als slimme ondernemers, blijken heel veel bedrijven geïnteresseerd in hoe wij werken.” Kijk hier het hele interview

Stimuleren van overheidsinvestering in sociale innovatie in het MKB

Voor ons ligt het transformatie tijdperk met een innovatie-economie. Deze drijft op de vernieuwingskracht van mensen en het aanpassingsvermogen van bedrijven en overheid. Onze structuren en systemen stammen grotendeels nog uit de tijd van de productie economie en er is nog veel werk te doen om dat te veranderen. Wij maken zichtbaar voor beleidsmakers hoe je dat kan doen en wat we dan van de overheid nodig hebben. Onderwijs en overheid moeten radicaal veranderen en wij denken vanuit de specifieke uitdagingen van het MKB mee.

Leren van elkaar in MKB 

Met onze kennis en kennissen stimuleren we MKB bedrijven om slimmer te ondernemen. Dit is een zeer uitgebreid netwerk van Reed Business, MVO Nederland, oud-Syntens-collega’s, Kamer van Koophandel-collega’s, kennisleveranciers, visionairs, ZZP’ers, kennisinstellingen zoals TNO, Hogescholen, Universiteiten etc.