Slim ondernemen leidt tot grootse groei

Ons team

leonieLeonie Schuur is de nieuwe economie aan het ontdekken, zich verwonderend over slim ondernemen, over zichzelf als nieuwe baas van haar leerloopbaan en over de MKB Krachtcentrale. Haar kritische frisse blik en haar organisatietalent gaan ervoor zorgen dat er structuur in de organisatie komt met behoud van het vernieuwingsvermogen. Leonie gaat van de MKB Krachtcentrale het Slimste bedrijf van Nederland maken.

“De laatste jaren heb ik gezien dat de kracht van een organisatie komt uit de kracht van de mensen die er werken. Ik geloof er sterk in dat de kracht van deze mensen alleen dan tot uiting kan komen wanneer zij de baas in hun eigen leven zijn. Het is mijn ambitie meer mensen hun eigen baas te laten zijn en het zelf ook te doen. Ik geniet ervan anderen te ondersteunen bij en te helpen met het bereiken van hun passie. Dat doe ik door mijn passie te volgen: plannen, organiseren en regelen.”

 

Caroline RijnbeekCaroline Rijnbeek is ontdekkingsreiziger in de nieuwe tijd, ondernemer en bestuurder in de stichting MKB Krachtcentrale.

Zij gelooft in waardevolle en betekenisvolle ondernemingen waarin mensen vanuit waarden met elkaar verbonden zijn, vanuit hun kracht en talenten een zinvolle bijdragen kunnen leveren en daar om gewaardeerd worden door hun omgeving. Zij ontdekt kansen, vormen en antwoorden om samen te bouwen aan een maatschappij waarin iedereen mee mag doen en kan bijdragen. Van daaruit inspireert zij organisaties en mensen om stap voor stap te groeien en te bouwen aan een wereld waar we in overvloed en in liefde met elkaar verbonden kunnen leven.

In het boek ‘Klein is het Nieuwe Groot’ beschrijft zij haar visie onderbouwt met veel voorbeelden om te illustreren hoe deze nieuwe tijd werkelijk vorm kan krijgen. Met kleine stappen, een grote ambitie realiseren. Kleine bedrijven die een groot verschil maken. Klein is het nieuwe Groot!

 

Anke WiersmaAnke Wiersma heeft in 2009 de MKB Krachtcentrale opgericht. Ze is verhalenverteller, ondernemer en bestuurder van de MKB Krachtcentrale. Zij bepleit Geluk als economisch groeimodel.

Ze vertelt verhalen over bedrijven die de mens centraal stellen en daarmee groei realiseren. Zo deelt ze haar visie op de nieuwe economie waarin de mens en haar vernieuwingskracht een cruciale rol spelen. In deze economie hebben organisaties een groot aanpassingsvermogen nodig. Dit vraagt iets van ons politiek – en onderwijssysteem, van organisaties en van de mensen op de arbeidsmarkt.

In 2012 schreef zij het boek ‘De mens centraal in de nieuwe economie’ waarin zij haar visie geeft op de manier waarop we met elkaar vorm kunnen geven aan een nieuwe economie, onderbouwd met de verhalen van de Slimste bedrijven van Nederland.

Mail ons

Ga hieronder naar de boeken van Anke en Caroline

Boekje anke wiersma

boekje caroline